Blog, Embodiment, Vrouwelijke energie

Waarom men denkt dat dit niet werkt (maar juist super goed werkt)

Wat denk jij, als ik over dansen begin?

Veel mensen haken af. “Dat is niks voor mij” of “Dat kan ik toch niet” zijn de meest gehoorde zinnen. Toch wil ik je vragen om deze blog wel af te lezen. (Of niet, moet je eigenlijk ook zelf weten.)

Intuïtief dansen. Of soms noem ik het ook wel bewegen. Want met dansen hebben velen een beeld in hun hoofd van: het moet mooi, in de maat, bepaalde bewegingen, danspasjes onthouden, etc. Of een bepaalde soort dans waar aan gedacht wordt.

En dit alles is wat ik niet bedoel.

Met intuïtief dansen heb ik het over bewegen zoals het voor jou op dat moment goed voelt.

Puur vanuit jezelf. Het maakt niet uit hoe het er uit ziet. Het maakt niet uit of het mooi, in de maat of whatever is. Het gaat er om dat je beweegt en hoe dat voor jou voelt.

Waarom ik zo’n fan ben van intuïtief dansen? Omdat het werkt. 

  • Het werkt om in je lichaam te zakken, te aarden en daarmee rust in je hoofd te krijgen. 
  • Het werkt om de energie weer te laten stromen. 
  • Het werkt omdat je er makkelijk mee kan loslaten en ontladen. 
  • Het werkt om de verbinding met jezelf te voelen.
  • Het werkt om dat wat je voelt er te laten zijn, en er doorheen te bewegen (wat maakt dat je het beter los kan laten en/of je er rustiger onder voelt).

Kortom, ik ben fan!

En ik gebruik het veel. Voor mezelf, maar ook in mijn sessies. In mijn aankomende online cursus (die helemaal op de kop is gegaan) komt het ook terug.

Vaak merk ik dat mensen het wat ongemakkelijk vinden, dat er weerstand op zit. Ik vind dat alleen maar super interessant (zal wel de therapeut in mij zijn). Want waarom voel je dat dan? Waar in je lichaam voel je dat? En kan je daar ook doorheen bewegen?

En natuurlijk mag dat gevoel er zijn. En je mag het jezelf ook makkelijk maken. Ogen dicht werkt. Gordijnen en deuren dicht. Wat je ook wil. Maar geef je zelf dat moment wel. Gun het jezelf.

Zoek voor jezelf muziek die je daarbij helpt. Wat de een fijn vindt, vindt de ander minder. Ik help je op weg. Als je op de onderstaande knop klikt, zie je 9 muzieklijsten van mij staan. Voor elke mood of sfeer een andere. Je kan ze gewoon aanzetten en met de muziek meegaan.

Check deze link voor al mijn gratis muzieklijsten.

En mocht je hier meer van willen, meer ontspanning, meer in flow en vooral meer vrouwelijke energie en vuur? Check dan HIER de cursus The Feminine Way.

.

Dit vind je misschien ook leuk...