Blog, Loslaten, Verbinding, Vrouwelijke energie

Waarom 94% dit wel wil, maar niet doet..

We moeten hier even over praten. Want dat gebeurd nog te weinig en soms maak ik me er wel wat zorgen over. 

Waarover? Over de menstruatie. Just here me out. (en ook zeker voor die enkele man die mee leest!)

Kijk, vrijdag was de eerste dag van mijn menstruatie. En dat is voor mij best bijzonder. Want, in het kort, ik menstrueerde al jaren vrijwel niet en er is sinds kort prolactinoom bij mij vastgesteld. (is nu niet van belang om daar ver op in te gaan voor dit verhaal). Ik kreeg medicatie en die slaat aan. Waardoor ik vrijdag weer mijn eerste menstruatie had. Klein (en heel rustig) feestje was dat wel.

Vrijdagochtend stond ik daardoor ook voor een keuze. 

Of ik slik pijnstillers en ga mijn mijn praktijk voor de geplande sessies en administratie.

Of ik bel ze af en geef wat mijn lichaam nodig heeft: RUST!

Dat was geen gemakkelijke keuze. De sessies zijn fijn en vind ik leuk. Ik zeg niet graag af, wil professioneel zijn en heb een verantwoordelijkheid naar mijn klanten. En als ik niet werk, komt er ook gewoonweg geen geld binnen.

Echter heb ik uiteindelijk toch besloten om de sessies af te zeggen. Waarom? Omdat mijn lichaam duidelijk aangaf dat ik rust nodig had. Omdat ik niet hetzelfde kan presteren als ik me zo voel. En omdat ik mijn lichaam wil laten weten: Dit mag er zijn. De menstruatie is welkom. De krampen en pijnen mogen er zijn. En ik ben er voor mijn lichaam. Ik zorg voor mezelf.

Hoe zit dat bij jou? Doe jij dat ook voor jezelf?

94% van de vrouwen hebben menstruatie klachten. 94%!! En wat hebben die vrouwen nodig? RUST!

Gewoon rust. Er gebeurd op zo’n moment zo veel in het lichaam. Die geeft alle energie daaraan. Je lichaam is aan het opschonen, loslaten en herstellen. En dat kost energie.

Wist je dat:

  • Als je de rust pakt tijdens je menstruatie, je de rest van de maand veel meer energie hebt?
  • Als je dat doet ook veel minder klachten hebt en minder lang bloed?
  • Dat het onder mannen en zelfs onder vrouwen, bijna een taboe is om je “ziek” te melden, ook als je amper last hebt, maar “gewoon” omdat je menstrueert?
  • Stress zorgt voor meer menstruatie klachten?
  • Niet iedereen een cyclus van 28 dagen heeft (en dat niet ‘verkeerd’ is)?
  • Je in je cyclus 4 fases hebt? Deze kan je vergelijken met de seizoenen. Je menstruatie is de winter.

Dat laatste is gelijk een mooi voorbeeld van wat je nodig hebt wanneer je bloed. Niks. Rust. Precies wat de natuur in de winter ook doet. En daarna… Voor je het weet is alles weer groen.

Ik kan ontzettend veel door praten over dit onderwerp, maar dan wordt het wel een hele lange blog. Over dat we in een maatschappij zitten met te veel mannelijke energie en dat een vrouwenlichaam daar niet op gebouwd is. Over dat als je geen rust pakt, je over je grenzen heen gaat. Wat weer stress geeft en dus ergere klachten. Over de fases van je cyclus en hoe je dat het mooist kan inrichten.

Ik ben wel heel benieuwd. Is er iets wat ik kan doen voor jouw met dit onderwerp? Een klein beetje op weg helpen. Met informatie en ook met tips en handvatten die je gelijk kunnen helpen. Een (online) workshop, een masterclass, een e-book, een video, een korte cursus. Let me know!

Als laatst: wil ik nog een hele fijne podcast over dit onderwerp met jullie delen. Echt, echt, echt een aanrader. Hier de link om hem te luisteren via spotify.

Heb jij veel last van je menstruatie? Neem jij je rust wanneer het zover is?

.

Dit vind je misschien ook leuk...