Blog, Mindset, Persoonlijke ontwikkeling, Verbinding

Hoeveel tijd gun jij jezelf?

Tegenwoordig moet alles snel, snel, snel. Ik ga bijna klinken als een oude zeurende vrouwvroeger was alles beter’ … Nee, dat kom ik je niet vertellen.

Echter, de wereld waar we in leven, onze maatschappij, is een 24-uursmaatschappij. De ondernemingen die beloven in een paar minuten voor je deur te staan, schieten uit de grond. Een week wachten op je pakketje zit er bijna niet meer in.

Ik vind dat bijna onmenselijk (oei, nu echt oppassen dat ik niet als zuurpruim ga klinken). Nee, ik sta heel positief in het leven en zie de wereld en het leven allemaal heel mooi! (Stukje mindset, en waar je aandacht aan geeft, groeit. Daar kan ik zo nog een paar blogs over schrijven.)

Eerst even terug naar hoe ik hier op kom …

Afgelopen week heb ik een nieuw vloerkleed gekocht voor in de woonkamer. Ik helemaal blij. En mijn konijn (die los rondloopt in mijn huis) vindt dat ook leuk! 

Konijnen zijn hele nieuwsgierige beestjes. En als er iets nieuws in de woonkamer is, dan gaat mijn konijn dat helemaal onderzoeken. Ik was dat aan het bekijken en zag hoe mooi ze het deed.

Ze gaf haarzelf de tijd om te wennen. Met alle aandacht en rust was ze aan het ontdekken. Op haar eigen tempo. Af en toe mij testen of ze er ook in mocht bijten (je raadt het al, dat mocht niet van mij).

Ze deed helemaal haar eigen ding. En ik dacht …

Wij kunnen zoveel van haar leren.

Hoe vaak neem jij de tijd om te wennen aan iets nieuws? Hoe vaak onderzoek jij met alle aandacht en rust iets? Hoe vaak doe jij dingen op je eigen tempo? 

Of moet alles snel? Vergelijk je jezelf en je tempo met anderen? “Die doet dit al, die is al zo ver, dat moet of wil ik ook.”

Volg je eigen weg. Doe het op de manier waarop jij het wil, op jouw manier en jouw tempo. Neem een voorbeeld aan mijn konijn (tenzij je ook in mijn nieuwe vloerkleed wil bijten 😉 ).

En ja, dat voelt misschien gek. Wellicht komt de gedachte in je op: “wat zullen anderen wel niet denken”.

Maar wat is je meer waard?

> Dat iedereen je een beetje leuk vindt voor dat wat je eigenlijk niet wil zijn, niet vindt en wat niet helemaal goed voelt?

> Of dat je (een paar) supermooie verbindingen hebt en helemaal jezelf kan zijn, je eigen ding kan doen en je relaxt voelt?

Ik zou het wel weten … Jij?

Voel eens bij jezelf waar je dan een andere keuze zou maken, waar je een andere weg in zou slaan, waar je het op jouw eigen manier of jouw eigen tempo zou doen. En vraag jezelf dan (ja, komt ‘ie weer): Wat kan er wel? Wat kan ik nu doen voor mezelf?

Laat me weten wat er bij je opkomt en wat jij anders zou doen. Ik ben heel benieuwd.

.

Dit vind je misschien ook leuk...