Blog, Loslaten, Mindset

Dit heb ik dus constant, jij ook?

Elke dag mag ik mezelf er aan herinneren. Anders vlieg ik constant weg. 

Uit mijn hoofd, in mijn lichaam.

Tja, ik ben nog al een typ die snel ik haar hoofd zit. En ik weet dat ik daar niet de enige in ben. Gelukkig merk ik het snel genoeg EN weet ik precies wat op dat moment belangrijk voor mij is om te doen.

Als ik dat niet had, dan zat ik de hele dag vanuit mijn hoofd te leven. En dan zou het er toch anders uit zien. Ik zou dan bijvoorbeeld…

  • Onrustiger zijn,
  • Moeilijk kunnen ontspannen,
  • Laat staan loslaten, ik zou er steeds mee bezig blijven,
  • Strenger zijn voor mezelf,
  • Niet mijn eigen behoeften of grenzen weten,
  • Constant de controle willen houden…

Oeh, ja die laatste ook zeker. Ik was echt een controle freak. En ik merk dat als ik in mijn hoofd zit of moe ben, weer stiekem er in sluipen. 

Man, wat ik ben ik blij dat ik die onrust, controle en het vasthouden aan alles niet meer heb. Ik weet dat jij hier ook mee worstelt. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Maar goed, als je de uitknop voor je hoofd kon vinden, dan was je waarschijnlijk heel blij geweest!

Ik heb nu geen uitknop voor je.

Sorry.

Maar wel iets anders wat je waarschijnlijk gaat helpen! 

Doe dit nu gelijk (anders komt het er niet meer van):

  • Zet je voeten stevig op de grond. Sluit je ogen (nadat je dit gelezen hebt, anders weet je niet wat je verder kan doen.. ­čśë ). En wees even stil. Even niks. Ja, je gedachtes zullen wel rond gaan, maar die laten we even.
  • Laat de gedachtes gaan. En als je merkt dat het te veel wordt of dat je te veel met je emoties mee gaat met je gedachtes, focus je op je ademhaling. In door je neus, uit door je mond. Rustig ademen.

Just be there. Soms hoeft er even niks. Soms is het juist fijn om even je gedachten te laten gaan. En jij bent in controle. Als het te veel is, focus je op je adem. Dan ben je nog steeds aanwezig, in het hier en nu, met jouw ademhaling.

Zo simpel kan het soms zijn. Hoewel simpel.. Als je dit niet gewent bent, kan het vrij intens zijn. Dat weet ik. Ik weet ook, dat je dit kan.

Laat me weten hoe het was om dit te doen.

En wellicht kan je dit deze week een paar keer herhalen.

.

Dit vind je misschien ook leuk...