Blog, Podcast, Vrouwelijke energie

Het B-woord waar iedereen kriegel van wordt …

Word jij ook zo kriegel van het B-woord?

Wat ik daarmee bedoel? Balans. Het komt zo vaak terug, dat ik zelf soms wat gek word van dat woord. Toch is het zo superbelangrijk.

Ik heb het vaak over feminine energy en voor de balans daarin ga ik het nu hebben over de masculine energy.

Die is namelijk reuzebelangrijk, ook voor jou als vrouw! Want we hebben beide energieën en als je ze laat samenwerken, man, dat werkt goed!

Kijk, die vrouwelijke energie is heel fijn en veel te weinig aanwezig in deze maatschappij, en bij (vrijwel alle) vrouwen! Gevoel, intuïtie, flow, naar binnen keren, ontspanning, stilte … Het mag meer in ons leven!

Echter, zonder de mannelijke energie komen we nergens. Dus mijn pleidooi voor meer feminine energy is niet om die mannelijke weg te krijgen!

Zonder de masculine energy zou ik niet elke dag op tijd uit bed zijn en op tijd in mijn praktijk, zou ik achterlopen met de administratie, zou ik niet 2 keer per week bij de bokstraining verschijnen en zou ik om de haverklap te weinig eten in huis hebben voor mijn konijn …

Die masculine energy geeft mij structuur, houvast en logica. En die heb ik nodig. Juist om de feminine energy er te laten zijn. Binnen de kaders die ik zet, kan ik bijvoorbeeld heel goed meegaan met de flow en krijg ik rust en helderheid (want ik hou van een schoon en netjes huis, maar uit mezelf komt dat niet).

Daarom die balans. Ik zorg er met heel veel liefde voor dat de vrouwelijke energie veeeeeeeeel meer terugkomt in het leven van vele vrouwen, zonder gelijk de kaders en stabiliteit van de mannelijke energie te vergeten.

In mijn aankomende cursus ’the feminine way’ komt ook dit stukje zeker terug! Wil je daar nu gelijk al meer over luisteren? Mijn laatste podcast gaat precies hierover. Luister hem hier.

.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *