Blog, Persoonlijke ontwikkeling, Podcast

Nieuwe podcast & in de zorgmodus

Eerst even dit. Afgelopen donderdag is mijn podcast online gekomen. Elke week komt er een nieuwe aflevering online. En de eerste 2 staan er al om te beluisteren. Klik hier om naar de podcast te gaan.

Afgelopen vrijdag voelde ik me niet goed. De misselijkheid vooral verlamde mij. Tot ik een bericht kreeg dat een familielid in het ziekenhuis lag. (Het gaat inmiddels weer goed en is ook weer thuis). 

Dan gebeuren er (natuurlijk) een aantal dingen. De schrik en angst of verdriet. Daarna vrij snel geregel. Want ik wil naar het ziekenhuis om tijdens het bezoekuur langs te komen. Ik woon in Almelo en de meeste familie woont in het noorden, dus auto regelen, kijken wanneer ik langs kan komen etc.

Daar eenmaal geweest bedacht ik het volgende. De partner opbellen om te vragen of ik kan helpen en er gewoon zijn voor diegene. Dus dat deed ik. Zorgmodus aan en gaan. Ik bleef daar slapen. Ik hielp met de hond, het huishouden en extra taken.

Ik merkte, ik was moe. En ik was die vrijdag ook al niet lekker wakker geworden. In zo’n situatie is het misschien logisch dat je wilt helpen. Ik deed het met liefde!

En toch heb ik dit wel bewust gedaan. En gekeken naar, wanneer er plek voor mij was. Ik wist namelijk, als ik zaterdag naar huis ga, kan ik die avond en de volgende dag, helemaal doen wat ik wil, waar ik behoefte aan heb en uitrusten.

Veel mensen zorgen heel veel voor de ander. Ze doen dit dag in, dag uit. Lopen zichzelf compleet voorbij en vergeten zichzelf. Geen of (te) weinig momenten om bij te komen, te ontspannen of te voelen waar ze zelf behoefte aan hebben.

Het is echt niet erg om in momenten in de zorgmodus te gaan. De ene keer meer dan de andere keer. Maar zorg ook altijd voor jezelf. Zorg voor jouw behoefte. Zorg voor ontlading.

In mijn online cursus ‘ontspannen leven‘ komt dit ook zeker aan bod. Hoe voel je je behoeftes, hoe kan je dat van te voren al inschatten of rekening mee houden en hoe ontspan je nu, door je hele dag heen?

Je kan je aanmelden voor de wachtlijst. 11 juli komt de cursus online. Je kan starten wanneer je wil en het op je eigen tempo doen. Als je op de wachtlijst staat, ben je nergens toe verplicht, maar kan je de cursus aanschaffen voor €17,-!

Je kan je hier aanmelden.

Ik wens je nog een fijne dag en een mooi begin van de week. Waarin ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt en genoeg ontspanning in je dagen hebt.

.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *