Blog, Loslaten

Wat zou jij willen loslaten?

Iedereen wil wel iets loslaten. Soms zijn het mensen of situaties. Of het zijn gedachtes of emoties. Achter elk persoon, elke situatie of gedachte zit ook een emoties. En die loslaten is makkelijker dan je denkt.

Laat me je helpen.

Wat het echter moeilijk maakt, is dat je het eerst moet voelen, voor je het echt kan loslaten. Dus WIL je het echt loslaten? Vaak zijn we zo gehecht aan het gevoel, ook al is het pijnlijk of ervaar je het als negatief. Dus dat is de eerste vraag die je jezelf kan stellen: Wil je het echt loslaten?

En vervolgens het gevoel groter maken. Groter maken? Daar heb ik toch helemaal geen zin in, Judith..
Dat snap ik ook wel, maar WIL je het echt loslaten, dan zou je het eerst echt moeten voelen.

Vervolgens je ademhaling. Diep in en helemaal uit. Beter nog, lekker zuchtend uit met geluid. En paar keer helemaal uitademen. En bedenk dan: Dit gevoel blaas ik nu uit, ik laat het los.

Dit een paar keer doen, kan je al heel veel opleveren. Ik hoop dat je hier veel aan hebt. Laat je het mij weten als dit voor jou gewerkt heeft? 

.

Dit vind je misschien ook leuk...